Light Yagami

In jos

Light Yagami

Mesaj Scris de Greed la data de 11.09.10 14:39
Light este protagonistul seriei Death Note şi un tînăr foarte inteligent, dar plictisit şi îngreţoşat de natura oamenilor, care găseşte din pură şansă caietul lăsat de Ryuk să cadă în lumea oamenilor, cu care descoperă că poate omorî orice om al cărui nume îl scrie în acesta. Este cunoscut de asemenea de fanii care preferă pronunţia literală a numelui său ca Raito.

Odată aflat în posesia carnetului, decide a curăţa lumea de sufletele impure şi care ar duce la auto-distrugerea ei, sau cel puţin păstrarea stării actuale de putrefacţie. Astfel, atrage atenţia lui L, un detectiv renumit, şi încearcă să profite de asta, apropiindu-se de el şi pretinzînd că va ajuta investigaţia, în ciuda bănuielilor deja conturate de L în privinţa lui.
Light Yagami este un tînăr extrem de inteligent care urăşte crima şi corupţia din lume. Viaţa i se schimbă drastic atunci cînd descoperă un carnet misterios pe jos, cunoscut ca ,,Death Note" - Carnetul Morţii. Instrucţiunile din acesta spun că numele omului scris în carnet va muri. Light este iniţial sceptic de realitatea înscrisului, crezînd că este doar o glumă. Însă, după ce experimentează cu el şi ucide doi infractori, este forţat să recunoască faptul că acel carnet are puterile prevăzute în el. După întîlnirea cu fostul deţinător al său, un shinigami numit Ryuk, Light plănueşte să devină ,,(Dumne)Zeul unei lumi noi" prin executarea criminalilor.

Odată aflat în posesia carnetului, decide să cureţe lumea de sufletele impure şi care ar duce la auto-distrugerea ei, sau cel puţin păstrarea stării actuale de putrefacţie. Astfel, atrage atenţia lui L, un detectiv renumit, şi încearcă să profite de asta, apropiindu-se de el şi pretinzînd că va ajuta cu investigaţia, în ciuda bănuielilor deja conturate de L în privinţa lui.

Faptul că este un geniu îl face să fie absorbit de ideea că doar el merita puterea de a judeca oamenii şi indirect umanitatea şi de a direcţiona cursul moral al acesteia. Light este considerat oarecum nemilos şi sociopat de cei conştienţi de ceea ce face, deoarece poate ucide fără resentimente sau face lucruri care par diabolice pentru majoritatea, însă el este de părere că face bine şi aduce justiţia în lume. De asemenea, el are şi suporteri, care se dezvăluie prin primele episoade, iar apoi spre sfîrşit, că sînt oameni normali, fericiţi că cineva stîrpeşte răul din lume. După confruntările cu L, el va învăţa să strunească această popularitate în favoarea lui, folosind mentalitatea de turmă a supuşilor săi necunoscuţi.

Concepţii regizoriale
Tsugumi Ohba, creatorul evenimentelor din Death Note, a menţionat că numele de familie ,,Yagami" a personajului i s-a sugerat de către editor. Ohba a spus că nu s-a simţit prea preocupat de sensul numelui (acesta însemnînd, scris în kanji, ,,noapte" şi ,,zeu"); de asemenea, a spus că după ce a creat scena de final în manga, i-a ,,plăcut" că această dădea o semnificaţie mai profundă numelui.[3]

Takeshi Obata, creatorul grafic al seriei, a declarat că nu a avut probleme să-l schiţeze pe Light aşa cum i s-a prezentat, ,,un elev de nota 10 care-i cam dus", fiind ,,clar şi detaliat". Pe parcurs ce serializarea săptămînală continua, Obata a simplificat design-ul scoţînd în mod inconştient linii ,,nenecesare" şi a simţit că începea să-l deseneze pe Light ,,mai bine". Atunci cînd capitolul 15 a apărut, şi editorul l-a informat că Light îşi pierde amintirile, Obata a simţit că trebuie să ,,uite ceea ce a învăţat" şi să-l deseneze pe Light asemănător cu apariţia lui din capitolul 1. Obata a precizat că a pus ,,mult efort" în crearea vestimitaţiei lui Light. Conform acestuia, a întîlnit probleme imaginînd îmbrăcămintea unei ,,persoane extraordinare", aşa că s-a inspirat din reviste de modă. Obata l-a închipuit pe Light ca o persoană ,,inteligentă şi formală" care poartă tricouri normale. Majoritatea hainelor lui Light din Death Note sînt ,,pe măsură", iar Obata evitînd totuşi jeansi.[4]

Pentru crearea coperţilor colorate, Obata a ales culori pentru a impune o atmosferă corespunzătoare. Obata a desemnat o jachetă cleasă sau ,,lipsită de culoare" lui Light.[5]

Venind vorba de caracter, Ohba l-a descris pe Light ca pe o persoană a cărui viaţă a fost ,,ruinată" odată cu descoperirea carnetului, şi că Light a devenit victima acestuia ,,în multe feluri". Intenţiile lui au fost descrise ca nobile, însă natura ca ,,foarte ascunsă".[3].

Date biografice
Light, născut pe 28 februarie 1990, este student în anul trei la liceu (în termeni occidentali, este echivalentul a clasei a 12-a) la Academia Particulară Daikoku (大国学園, Daikoku Gakuen?) [6]şi mai pariticipă la ore suplimentare a Academiei Pregătitoare Gamou[7] la începutul poveştii. Familia lui cuprinde tatăl, Soichiro Yagami, de asemenea membru al echipei de investigaţii ce i se opune lui Kira, mama sa, Sachiko Yagami, şi o soră mai mică, Sayu Yagami.

În primăvara anului 2004, Light devine student de anul 1 (boboc) la Universitatea To-Oh (東応大学, Tōō Daigaku?)[8], ajungînd în primii doi reprezentanţi boboci, alături de L.[9] În timpul unui meci de tenis cu L, spectatorii dezvăluie că Light a fost campion de juniori la tenis în 1999 şi 2000; după victoria sa din 2000, Light a renunţat la tenis pentru a intra la liceu.[10]

Evoluţia personajului
De-a lungul seriei, personajul lui Light evoluează de la un tînăr inteligent şi manierat, la un manipulator şi ucigaş cu sînge rece, totuşi idealist şi realist. Aceasta se realizează în principal aparent datorită deţinerii Death Note-ului şi modului în care se comportă atunci cînd se consideră singurul îndreptăţit de a-l folosi pentru a curăţa lumea de criminali.

Transformarea în Kira
Înainte să intre în posesia carnetului cu care putea ucide orice persoană, Light era aparent un tînăr obişnuit, cu o stare de spirit melancolică datorită tuturor evenimentelor nefaste pe care le vedea în jurul său, de la crimele zilnice la televizor, pînă la golani şi bătăuşi în clasa lui care cereau ,,taxe de protecţie" colegilor săi. Inteligenţa sa este dovedită ulterior de notele pe care i le arată mamei sale, din care reiese că este primul din nou. De asemenea, este capabil să traducă o frază la o oră de engleză, deşi aparent este neatent şi cu gîndul în altă parte, dovedind capacitate superioară de analiză.

Puţine lucruri sînt prezentate în anime despre starea mentală a personajului în timpul dinainte apariţiei carnetului în viaţa sa, şi mai degrabă transformarea sa datorită acestuia. Astfel, atunci cînd îl găseşte, nu îl ia în serios, însă curiozitatea îl împinge să încerce primul test. Înainte de asta contemplează dacă s-ar transforma într-un ucigaş, logica preluînd însă repede controlul, nefiind convins de puterile carnetului. Chiar după ce observă o miraculoasă coincidenţă, aşa cum o consideră, între scrierea numelui unei persoane ce luase cîţiva ostatici, şi moartea lui în timpul descris de carnet, aparent chiar de un infarct, trece prin stadiul negării şi nu este încă convins de acest lucru. Mai mult, personalitatea i se întăreşte şi începe să vadă posibile ,,victime" în mai multe locuri, observînd cîţi oameni ar merita să moară. Acest gînd îi întăreşte convingerea că sînt multe persoane care ar merita să moară şi, de-a lungul timpului, îl duce la ideea că el este singurul care o poate face.

După reflecţii în următoarea zi, decide să nu ucidă pe cineva pe care ar cunoaşte, deoarece nu vrea să rişte legarea sa în vreun fel de victime. Ocazia se iveşte, cu un şef de gaşcă de motociclişti care încearcă să violeze o femeie. Mascînd carnetul cu o revistă, scrie numele acestuia, pe care el i-l spusese fetei, şi pune la cauza morţii accident. În cîteva clipe, fata reuşeşte să scape de ei, bărbatul ia motocicleta pentru a o urmări şi este imediat lovit de un camion. Astfel, Light nu mai are nici o urmă de îndoială de viabilitatea carnetului, şi printr-un autocontemplare dramatică, decide că este singurul care poate curăţa lumea de oamenii răi, considerînd că aceste acţiuni realizate merită chiar şi pierderea propriului suflet.

Se dezvăluie ulterior în serie că în timp de 5 zile, a umplut suficiente pagini din carnet şi, cum spune Ryuk, nu consideră că predecesorii săi în posesia unui carnet au scris aşa de multe ca el. În acele momente, Light îşi arată disponibilitatea pentru a fi pedepsit pentru crimele sale, însă odată ce i se spune că nu vor avea loc consecinţe directe, decide să-şi continue şi să mărească acţiunile, cu scopul final de-a deveni zeul unei lume noi.

Atingerea scopurilor
Pentru a-şi atinge scopurile, decide să acţioneze astfel încît să atragă atenţia întregii lumi, lăsînd la fiecare cauza morţii modul nedefinit, astfel atacuri de cord, la fiecare criminal pe care îl ,,execută", şi pune un mod specific de moarte doar în cazurile în care nu doreşte să fie legat de crime, astfel limitînd aria de informaţii accesibile anchetatorilor. De asemenea, are un mare avantaj, anume că propriul tată face parte din viitoarea investigaţie împotriva lui începută de L, fapt dovedit foarte valoros după ce L descoperă ţara şi zona în care se află ucigaşul necunoscut. Deşi ,,încolţit" de la început, Light vede o formă de a dovedi că el este justiţia, fiind purtat de val şi de faptul că reacţia oamenilor la crimele sale era cea pe care o aştepta şi că majoritatea, fie că public îşi manifestau adulaţia faţă de acţiunile sale sau nu, în secret şi în mediul informatic, susţineau acestea. Din aceste momente, ajunge să fie cunoscut drept Kira (ucigaş) pentru presă şi Kami (zeu) pentru suporterii săi.

Relaţia cu familia
Parintii lui il iubesc si il apreciaza pe Light pentru rezultatele de la scoala si pentru felul responsabil si ordonat al baiatului.
Deasemenea Light isi iubeste mult familia, dar pe aceasta nu se prea pune accent in serial.Data:

**Knowledge 9/10

Conceptualization Power 10/10

Will to act 8/10

Motivation 10/10

Social Skills 10/10


Parerea mea despre Light!
E un baiat care si`a folosit inutil inteligenta!Nimeni nu este zeu si nimeni nu poate intrupa dreptatea!Dreptatea e un fapt!
avatar
Greed
Membru special
Membru special

Mesaje : 2077
Varsta : 24
Localizare : Jigoku

Sus In jos

Re: Light Yagami

Mesaj Scris de Law la data de 19.04.11 16:14

O fi el inteligent,doar ca parea si asta un ciudat.Zici ca vroia sa cucereasca lumea nici pe departe sa o apere...
Law
Law
Moderator
Moderator

Mesaje : 2748
Varsta : 24
Localizare : Centrul Universului

http://dragonball.hi2.ro/forum/

Sus In jos

Re: Light Yagami

Mesaj Scris de Arisa_chan la data de 20.06.11 22:02

Mie una imi place mult de Light si sunt de acord cu ideia lui de a schimba lumea dar de a fi zeu..poi asta nu stiu,mereu va exista cineva care sa vrea sa-l detroneze sau sa-l faca sa inceteze dar din pacate nu a reusit sa devina ce si-a propus desi a incercat din greu
Arisa_chan
Arisa_chan
Membru
Membru

Mesaje : 10
Varsta : 23

Sus In jos

Re: Light Yagami

Mesaj Scris de JADE la data de 26.06.11 19:09

Light este o fiinta prezentata prin perfectiune in adevaratul sens al cuvantului, totul este creat cu mare atentie. Atat prin grafica cat si personalitatea.
Este prezentat ca un copil genial lispit de orice interes pentru ce este in jurul lui si dezgustat de crimele si infractiunile care se produc in lume in fiecare zi chiar sub ochii nostri. Este visator gandindu-se mereu la o lume mai buna din care sa dispara toti criminali, la o lume guvernata doar de pace si liniste fara criminali dorind sa ii elimine pe acestia fiind el insusi un adevarat criminal. Pe parcursul anime-ului face foarte multe creseli care trezesc tot mai mult suspiciunile asupra lui cum ca ar fi Kira, trezesc suspiciunea nu numai a lui Lawliet cat si a celor din jurul lui. Devine uneori o persoana lipsita de personalitat capabila de a face orice pentru asi atinge scopurile absurde, profitand pur si simplu de persoanele care sunt in jurul lui (aici ma refer la Misa in primu rand de care a profitat pana in ultima clipa stiind ca aceasta va face orice pentru el, apo putem vorbi de Takada cu care s-a intamplat acelasi lucru , apoi Mikami care il considera pe Light un zeu si nu in cele din urma profitand urat de prietenia pe care Lawliet i-a oferit-o) in final observand inainte de a muri ca ii pare rau de aceste persoane chiar rostind numele fiecaruia, se vedea pe fata lui ca regreta ce a facut si se gandeste la ce bine era cand el era doar un simpu elev, un simplu copil fara aceste griji si fara aceste complicatii care i-au fost aduse de carnet.
JADE
JADE
Membru
Membru

Mesaje : 15
Varsta : 25
Localizare : 林の心

Sus In jos

Re: Light Yagami

Mesaj Scris de LazyTaka la data de 04.07.11 6:02

O fi el inteligent dar cand a fost complet macinat de dorinta sa de a fi dumnezeu,atunci a aratat o prostie incredibila tipa si se comporta ca un animal prost.
Cum spunea raposatul L. imatur si uraste sa piarda....
Daca chiar voia sa opreasca crimele si restul trebuia sa devina politist,cu inteligenta sa superioara putea opri oamenii fara sa ii ucida...
Nu este cinstit sa pedepsesti pe cineva cu moartea,oricat rau ar fi facut acea persoana...,nici chiar dumnezeu nu are acest drept dar totusi o face..
In opinia mea nimeni nu are dreptul sa ucida..
LazyTaka
LazyTaka
Membru
Membru

Mesaje : 298
Varsta : 24

Sus In jos

Re: Light Yagami

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum